dafi.pl Reviews with ekomi-pl.com

Zestaw 4 filtrów Classic: standard, alkaliczny pH+, magnezowy Mg+, AGD+

Dostępny
SKU
ZESTAW.CL.PH.MG.AGD.P
89
96

Dzień wody z Dafi

Zamów teraz, a wyślemy w najbliższy dzień roboczy
Darmowa dostawa od 150zł
Kupujesz bezpośrednio u polskiego producenta
Masz 30 dni na zwrot
Więcej informacji
SKU ZESTAW.CL.PH.MG.AGD.P
EAN 5904870072493
Gwarancja 24 miesiące
Typ filtra Classic
Wydajność filtra miesiąc
lub do 150 l wody (w zależności od jej jakości)

Filtr Standard Classic

Filtr Dafi Standard Classiczawiera odpowiednio dobraną i systematycznie kontrolowaną mieszankę filtrującą składającą się z węgla aktywnego i żywicy jonowymiennej. Dzięki temu filtr znacznie redukuje twardość wody , zawartość metali ciężkich, związków chloru oraz innych substancji mogących niekorzystnie wpływać na smak, zapach i barwę wody kranowej.

Filtr Standard Classic przeznaczony jest do polepszania jakości wody kranowej. Dzięki niemu staje się ona idealna do picia, parzenia i gotowania. Woda przefiltrowana Dafi Standard jest alternatywą wody butelkowanej. Dodatkowo zapobiega gromadzeniu się osadu na elementach grzejnych czajnika, żelazka i ekspresu do kawy.

Filtr Magnezowy Mg+ Classic

Filtr Magnezowy Mg+ Classicfiltruje i jednocześnie wzbogaca wodę w życiodajny magnez. Pokrywa ponad 20% dziennego zapotrzebowania dorosłego człowieka na ten pierwiastek. Ponadto spełnia podstawową funkcję wszystkich filtrów Dafi - redukuje zawartość metali ciężkich, usuwa większość substancji niekorzystnie wpływających na smak, zapach i barwę wody.

Filtr magnezowy Classic został stworzony z myślą o osobach, które chcą polepszyć jakości wody kranowej i sprawić, że stanie się ona idealna do picia. Woda  przefiltrowana filtrem Magnezowym Mg+ jest najlepszą  alternatywą wody butelkowanej. Magnez sprawia, że woda smakuje lepiej i jest zdrowsza.  Filtr Magnezowy Mg+ nie redukuje nadmiernej twardości wody.

Filtr Alkaliczny pH+ Classic

Filtr Alkaliczny pH+ Classicpodwyższa zasadowość wody. Alkaliczna woda pozwala skutecznie walczyć z zakwaszeniem organizmu wynikającym ze współczesnej diety bogatej w mięso, pieczywo i napoje gazowane. Ponadto spełnia podstawową funkcję wszystkich filtrów Dafi - redukuje chlor i związki organiczne, poprawiając tym samym smak i zapach wody kranowej.

Innowacyjny filtr alkaliczny pH+ Classic został stworzony z myślą o osobach, które chcą polepszyć jakość wody kranowej i zaspokajać pragnienie zmineralizowaną wodą o właściwościach zasadotwórczych. Woda przefiltrowana filtrem alkalicznym pH+ jest najlepszą alternatywą wody butelkowanej. Filtr nie usuwa zawartych w wodzie minerałów, a dodatkowo nadaje jej ujemny potencjał oksydacyjno-redukcyjny. Woda alkaliczna przeznaczona jest do spożywania bez przegotowania.

Filtr do twardej wody AGD+ Classic

Filtr do twardej wody AGD+składa się ze specjalnej mieszanki dobranej pod kątem zmiękczania nawet bardzo twardej wody. Oprócz tego filtr znacznie redukuje zawartość metali ciężkich, związków chloru oraz substancji mogących niekorzystnie wpływać na smak i zapach wody kranowej.

Filtr AGD+ Classic zmiękczający wodę kranową został stworzony z myślą o osobach, które chcą polepszyć jakości wody kranowej i sprawić, że stanie się ona idealna do gotowania w czajniku i parzenia na jej bazie kawy oraz herbaty. Woda filtrowana sprawdzi się również w ekspresie do kawy, żelazku czy nawilżaczu powietrza. Dafi AGD+ zapobiega wytrącaniu się kamiennego osadu poprzez redukowanie nadmiaru soli wapnia i magnezu, dzięki temu przedłużona zostaje żywotność sprzętu AGD.

 

Filtry pasują do dzbanków filtrujących z wkładem typu Classic

Napisz własną recenzję
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać Recenzje. Proszę Zaloguj się lub Załóż konto

UWAGA!

Pierwsza przefiltrowana woda może być mętna. Użyj jej do podlania roślin.

Jeśli woda nie przepływa przez filtr - wyjmij go, lekko wstrząśnij i ponownie zainstaluj.

Filtr sterylizowany parą, może być mokry - nadaje się użycia

ZALECENIA DOTYCZĄCE EKSPLOATACJI

Filtrować wyłącznie zimna wodę wodociągową.

Wymieniać filtr co 1 miesiąc lub po przefiltrowaniu ok. 200 l wody (w zależności od jej twardości).

Chronić wode filtrowana przed działaniem promieni słonecznych, w przeciwnym razie na filtrze może pojawić się zielony nalot.

Filtrować wodę o temperaturze poniżej 30 stopni Celcjusz

Zużyć wodę mak. 12 godzin po przefiltrowaniu.

Filtr powinien być zanurzony w wodzie przez cały czas użytkowania - jest to gwarancja jego prawidłowego działania.

Eko energia

Eko energia

Nasza praca niesie ze sobą wielką odpowiedzialność, dlatego działamy tak, by nie szkodzić środowisku naturalnemu, a z drugiej strony pomagamy innym w rozwoju.

Podatki 100% w Polsce

Podatki 100% w Polsce

Prowadzimy legalną działalność, w związku z czym odprowadzamy podatki. Jako POLSKA firma od 30 lat wspieramy POLSKĄ gospodarkę.

Certyfikaty

Certyfikaty

Nasze przywiązanie do jakości spotyka się z ogromnym uznaniem, o czym świadczą liczne, polskie i międzynarodowe certyfikaty oraz aprobaty.

Badania i rozwój

Badania i rozwój

Nasze produkty poddajemy licznym testom, by zapewnić 100% bezpieczeństwa ich użytkownikom.

Społeczna odpowiedzialność

Społeczna odpowiedzialność

Każda działalność człowieka zostawia ślad w środowisku. Swoimi inicjatywami chcemy je zrekompensować i zachęcać innych do działań proekologicznych.

Surowce, praca, czas

Surowce, praca, czas

Aby powstał produkt potrzebne są surowce na jego stworzenie, praca wykwalifikowanego pracownika oraz czas na jego produkcję (zarówno czas pracy człowieka, jak i maszyny).

Promocja i reklama

Promocja i reklama

Komunikacja to ważny aspekt każdej działalności, w ten sposób prezentujemy nasze produkty, ich zaawansowanie technologiczne i korzyści wynikające z ich użytkowania.

Dystrybucja i logistyka

Dystrybucja i logistyka

Gotowe produkty dostarczamy na czas do naszych punktów dystrybucyjnych, by konsumenci mieli zapewniony do nich stały dostęp.

Marża

Marża

Utrzymanie firmy i jej budynków, praca maszyn czy pensje pracowników – to wkład na stałe wpisany w działalność. Marża, którą uzyskujemy to pieniądze przeznaczane na nieustanny rozwój i badania.