Żywność przechowywana w warunkach próżniowych dłużej zachowuje świeżość i smak – TO NIE MIT! Dlaczego pojemniki próżniowe to najlepszy wybór do przechowywania żywności?
Poznaj 5 powodów, dla których warto je mieć w swojej kuchni:
- Idea działania pojemników próżniowych sprowadza się do usunięcia z zamkniętego pudełka możliwie największej ilości powietrza. Żywność, która jest przechowywana w próżni utrzymuje swój smak nawet 5 razy dłużej niż w przypadku tradycyjnych metod.
- Czy robisz zakupy na cały tydzień? Bardzo często specjalnie kupujemy więcej artykułów, by nie zaglądać do sklepu codziennie. Jak wiele z tych produktów trafia później do kosza? Przechowywanie w warunkach próżniowych sprawia, że żywność nie psuje się zbyt szybko. Dzięki podciśnieniu, które jest wytwarzane wewnątrz pojemników próżniowych, spowalniany jest proces rozwoju bakterii i pleśni. Taka żywność nie jest również narażona na wilgoć.
- W lodówce przechowywane są rozmaite produkty, a niektóre z nich mają intensywny zapach. Co zrobić, aby uniknąć „niechcianych” zapachów? Najlepiej przetrzymywać je w próżni. Pojemniki Dafi Vacuum wyposażone są w specjalną silikonową uszczelkę, która zapewnia wyjątkową szczelność.
- Pojemniki Dafi Vacuum zostały stworzone dla wyjątkowo wymagających klientów. Ich uniwersalny wygląd sprawia, że wkomponowują się w wystrój każdej kuchni. Szeroki wybór pojemności umożliwia odpowiedni dobór w zależności od indywidualnych potrzeb użytkownika.
- Pojemniki próżniowe będą przydatne podczas przygotowywania mięs. Aby nie tracić czasu, warto je wykorzystać przy marynowaniu. Po odessaniu powietrza, mięso znacznie szybciej się zamarynuje.
Jeżeli zaczniesz korzystać z pojemników próżniowych – z pewnością będą Ci one towarzyszyć w kuchni każdego dnia. Ten nieduży gadżet ułatwia codzienne życie i pomaga oszczędzać czas i pieniądze. Pojemniki Dafi Vacuum są bezpieczne dla użytkowników, wykonany z atestowanych tworzyw sztucznych, nie zawierających groźnego związku Bisfenol A.