Zawsze tatar kojarzył mi się z białą cebulą, ogórkami, grzybkami, musztardą czy kaparami. Dziś pokażę Wam łatwy i szybki sposób na danie, którym zaimponujecie swoim gościom. Piękne kolory i smak, który nie pozwoli zostawić nic na talerzu.
Składniki:
Krok 1.
Rybę rozdrabniamy nożem, jeśli mięso jest zamrożone o wiele łatwiej się je sieka.
Krok 2.
To samo robimy z resztą składników (kiwi, cebula, chili)
Krok 3.
Nakładamy na talerze, podajemy z pieczywem i masłem.
CIEKAWOSTKA!
Z botanicznego punktu widzenia, kiwi to owoc (jagoda) drzewiastego pnącza z rodzaju Actinidia. Ten niepozorny owoc jest bardzo bogaty w składniki odżywcze. Jego miąższ w 10% stanowią węglowodany – głównie fruktoza i glukoza. Kiwi jest bogate w witaminę C. Spożycie 100 g tego owocu zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na witaminę C u dorosłego człowieka. Owoc kiwi jest skarbnicą witamin i substancji wspomagających odchudzanie.