powiększ zdjęcie
SAŁATKA OWOCOWA Z FETĄ 15.08.2014

SAŁATKA

Kolorowa niskokaloryczna sałatka owocowa rodem z Grecji, której przygotowanie zajmie nam mniej niż 5 minut. Możemy wykorzystać do niej ulubione letnie owoce.

Czas przygotowania: 10 minut

Składniki (2 porcje):
– feta (1/2 op.)

– melon gala (1/2 szt.)

– arbuz (1 mały kawałek, ok. 300 g)

– sok z limonki (1/2 szt.)

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Krok 1.

Pokrój fetę, arbuza i melona w kostkę.

Krok 2.

Wymieszaj składniki.

Krok 3.

Skrop sałatkę sokiem z limonki.

 

Arbuz jest bogaty w beta-karoten. Melon i arbuz to źródło witaminy C oraz błonnika. Owoce te są niskokaloryczne, gdyż zawierają głównie wodę, dlatego skutecznie gaszą pragnienie w letnie dni. 

Skomentuj artykuł
Popularne wpisy
DAFI na Instagram obserwuj