powiększ zdjęcie

PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI I AWOKADO

24.01.2014

 

PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI I AWOKADO

pasta1Zielona pasta kanapkowa – pełna ziół i zdrowia. Wędzona makrela, awokado zamiast  majonezu i morze szczypiorku, koperku, odrobina musztardy, soku z limonki i szczypta pieprzu. Wszystko podane na ulubionym pieczywie lub grzankach. Pychota!

 

 

 

 

 

 

pasta2

Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

  • 100 gram twarogu chudego
  • 1 wędzona makrela
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1/2 limonki/cytryny
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sól i pieprz do smaku

 

 

 

 

 

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

  1. Makrelę obieramy ze skóry i ości, wkładamy do miski. Do tej samej miski dodajemy obrane i wydrążone awokado oraz twaróg.
  1. Pietruszkę, szczypiorek i koperek siekamy drobno. Dosypujemy do miski. Całość skrapiamy sokiem z limonki, dodajemy musztardę oraz sól i pieprz. Mieszamy widelcem na jednolitą masę.

 

pasta1Dlaczego warto jeść awokado?

– jedno z najzdrowszych produktów natury
– obniża cholesterol
– wspaniałe źródło potasu
– zdrowie dla serca
– pomaga w walce z rakiem
– działa przeciwzapalnie
– cudowne dla wzroku
– zapobiega nieświeżemu oddechowi
– zbawienne dla skóry
– zwalcza wolne rodniki
– opóźnia efekty starzenia

To idealny pokarm dla kobiet w ciąży, anemików czy osób cierpiących na zaburzenia układu pokarmowego, ale także dla diabetyków ze względu na niski poziom cukru.

SMACZNEGO!

Skomentuj artykuł
Popularne wpisy
DAFI na Instagram obserwuj