powiększ zdjęcie

ZUPA PIECZARKOWA

27.02.2014

pieczarki1Delikatna zupa i prosty przepis. Dla mnie smak pieczarek i grzybów kojarzy się z obiadem u babci, którego myślałam, ze nie uda mi się odtworzyć we własnej kuchni. Makaron tagiatelle nadaje zupie nowoczesny wygląd, więc pasuje ona na codzienny posiłek, ale też wykwintne przyjęcie.

 

pieczarki2Czas przygotowania: 40 minut

Składniki:

  • mięso z kurczaka
  • 3 marchewki
  • pietruszka
  • por
  • 300 g pieczarek
  • makaron tagiatelle
  • masło
  • sól, pieprz, liść laurowy, świeża bazylia

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Krok 1.

Gotujemy przez 25 min. wywar z kurczaka i obranych warzyw, dodajmy liść laurowy.

Krok 2.

Na patelni podsmażamy na maśle pokrojone pieczarki, doprawiamy je solą i pieprzem. Następnie dodajmy je do garnka z wywarem i gotujemy 7 min.

Krok 3.

Doprawiamy całość solą i pieprzem, zabielamy odrobiną śmietany, dodajemy ugotowany makaron i świeżą bazylię.

Skomentuj artykuł
Popularne wpisy
DAFI na Instagram obserwuj

Ułatwienia dostępu