powiększ zdjęcie

MUS MALINOWO-JOGURTOWY

08.07.2014

mus1Malinowy mus rozpływający się w ustach. Nie zawiera cukru i żelatyny. Można go zamrozić i jeść w postaci lodów.

 

 

 

Czas przygotowania: 10 minut

Składniki (2 porcje):
– maliny (1 pudełeczko)
– ser ricotta (1 opakowanie/250 g)
– jogurt (1 opakowanie/180 g)
– stewia w proszku (2 łyżki)
– aromat waniliowy (1-2 krople)
– sok z cytryny (2 łyżeczki)
– liście mięty

mus2
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Krok 1.
Zmiksuj umyte maliny blenderem.

Krok 2.
Przeciśnij zmiksowane maliny przez drobne sito, aby usunąć pestki.

Krok 3.
Dodaj stewię, ricottę, jogurt, sok z cytryny i aromat. Wymieszaj.

Krok 4.
Przelej mus do szklanek i ozdób listami mięty. Podawaj schłodzony.

 

Maliny zawierają dużo błonnika i są niskokaloryczne. Szklanka malin to jedynie 35 kcal. Taka porcja pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę C. Maliny są również bogate w witaminy z grupy B oraz kwas foliowy.

Skomentuj artykuł
Popularne wpisy
DAFI na Instagram obserwuj