powiększ zdjęcie

ZIELONY KOKTAJL Z JARMUŻU

12.04.2018

Zielone koktajle to szybki sposób na dostarczenie porcji warzyw. Jeśli nie masz czasu na zrobienie sałatki…zmiksuj ją!

Czas przygotowania: 5 min.

Składniki (1 porcja):
– jarmuż (2 garście/40 g)

– banan (1/2 szt./60 g)

– jabłko (1 szt./200 g)

– imbir świeży (1 łyżeczka)

– woda (1/2 szkl./120 ml)

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Krok 1.

Umyj owoce i jarmuż.

Krok 2.

Pokrój owoce na mniejsze części i wrzuć do blendera razem z jarmużem i imbirem.

Krok 3.

Zalej wszystko wodą i zmiksuj.

 

Jarmuż jest źródłem błonnika, witaminy C i K, wapnia, potasu oraz sulforafanu – silnego przeciwutleniacza mającego właściwości antynowotworowe.

 

Skomentuj artykuł
Popularne wpisy
DAFI na Instagram obserwuj