powiększ zdjęcie

BRUSCHETTY Z TAPENDĄ, PESTO I POMIDORAMI

04.03.2014

bru1Idealny pomysł na imprezę lub poczęstunek na przyjęcie. Szybkie i łatwe danie na zimno , które elegancko wygląda i zniewalająco smakuje.

 

 

 

 bru2Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

  • 1 dip – Pomidory, sól, pieprz, świeża bazylia
  • 2 dip – Czarne oliwki, papryczka chili, limonka
  • 3 dip – Rukola, orzechy włoskie, oliwa, parmezan, czosnek, sól, pieprz
  • Bagietka

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Krok 1.

Kroimy pomidory w drobną kostkę, dodajemy posiekaną świeżą bazylię, solimy, pieprzymy.

Krok 2.

Blendujemy rukolę z orzechami, ząbkiem czosnku, oliwą. Do masy dodajemy starty parmezan i doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3.

Blendujemy oliwki z połową ostrej papryczki, skrapiamy ćwiartką limonki. Taka pasta z oliwek nazywa się Tapenda. Oryginalnie dodaje się do niej kapary.

 

Skomentuj artykuł
Popularne wpisy
DAFI na Instagram obserwuj