Makaron w wersji light dla każdego, kto dba o linię i nie tylko. Tę sałatkę przygotujesz w 10 minut! Możesz zjeść ją na drugie śniadanie lub lekką kolację.
Czas przygotowania: 10 min.
Składniki (2 porcje):
– cukinia (240 g/1 szt.)
– pomidorki koktajlowe (300 g/15 szt.)
– feta (1 op./150 g)
– rukola (2 garście/80 g)
– oliwa z oliwek (1 łyżka)
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Krok 1.
Cukinię umyj i obierz, a następnie przy pomocy obieraczki do warzyw lub noża do sera wycinaj długie paski.
Krok 2.
Na talerzu układaj wstążki cukinii.
Krok 3.
Przekrój pomidorki na pół i ułóż je na wstążkach cukinii.
Krok 4.
Pokrusz fetę na małe kawałki i posyp nią sałatkę.
Krok 5.
Na koniec posyp sałatkę rukolą i skrop oliwą z oliwek.
Cukinia ma łagodny smak i jest łatwostrawna. Co ciekawe w cukinii nie odkładają się metale ciężkie. Ponadto odkwasza ona organizm i poprawia pracę jelit.