Jak działa filtr pH+?

Stosując filtr pH+ uzyskujemy wodę alkaliczną, z ujemnym potencjałem ORP, dodatkowo wzbogaconą w magnez. Podczas filtracji z wody zostaje usunięty chlor i substancje mogące zakłócać jej smak i zapach. Codzienne picie wody alkalicznej pozwala dostarczyć do organizmu minerały alkaliczne, wzmocnić siły witalne, uzupełnić urozmaiconą dietę i zachować równowagę kwasowo-zasadową. Wody tej nie powinno się gotować – w ten sposób traci ujemny potencjał oksydo-redukcyjny. Co więcej, gotowana woda alkaliczna może przybrać mleczny kolor. Wody alkaliczne są doceniane zarówno na dalekim wschodzie, USA, jak i w Europie, a szczególnym uznaniem cieszą się w Japonii i Korei Południowej, gdzie spożywane są od dawna. Wszystkie produkty Dafi powstają na terenie Polski z najlepszej jakości komponentów.

Ze względu na zwiększoną zawartość węgla aktywowanego w filtrze pH+, pierwsze filtrowana woda alkaliczna może mieć znacząco ciemny odcień.