W zbliżającym się okresie świątecznym niezwykle przydatne mogą okazać się pojemniki do próżniowego przechowywania żywności. Dzięki nim wielkanocne potrawy na pewno się nie zmarnują, a ich świeżość zostanie zatrzymana na dłużej. Panie domu bardzo często ulegając magii zakupów, zaopatrują się w więcej produktów, niż w istocie potrzebują. Warto zatem zagwarantować sobie właściwy sposób na zachowanie ich prawdziwego smaku, a przy tym zadbać o kieszeń i skończyć z narażaniem domowego budżetu na zbędne wydatki.
SEKRET DOBREGO SMAKU
Pojemniki Dafi vacuum wykorzystują działanie próżni do wydłużania aromatu, koloru i świeżości produktów żywnościowych. Metoda ta stanowi niezawodną ochronę przed wilgocią i tlenem, a co za tym idzie utratą właściwości odżywczych. Po odessaniu pompką powietrza z pojemnika w jego wnętrzu tworzą się doskonałe warunki do przechowywania żywności – bez powietrza i rozwoju bakterii tlenowych. Stosowanie vacuum Dafi sprawia, iż nasze produkty pozostają 3-5 razy dłużej świeże. Dzięki nim możemy zapomnieć o roznoszeniu się zapachów w lodówce. To przyjazna dla środowiska metoda wielokrotnego i higienicznego przechowywania.
Ugotowany makaron czy też pierogi nie muszą być zjedzone od razu. Pojemnik próżniowy zapobiegnie ich zsychaniu się. Pozwoli również na bezpieczne i estetyczne przechowywanie surowego makaronu w kuchni.
Pojemnik próżniowy sprawi, że mięso szybciej się zamarynuje, gdyż intensywniej wchłonie aromat przypraw. Przechowywanie w nim ryb, mięs czy wędlin zapobiegnie emisji zapachów.
Aromat kawy i herbaty jest ulotny, ale w pojemnikach próżniowych pozostanie nienaruszony. Tylko w pojemnikach nie grozi im kontakt z wilgocią i tlenem, dlatego też ich smak nie pogarsza się wraz z upływem czasu.
W pojemnikach vacuum nawet wielodniowe warzywa i owoce będą tak samo świeże i smaczne. Warunki próżniowe zapobiegną szybkiemu psuciu się pod wpływem insektów i bakterii tlenowych.
Żaden chlebak i folia nie zastąpią pojemnika próżniowego w kuchni. Zamknięty w nim chleb, mimo upływu czasu, wciąż jest świeży i chrupiący. W pojemniku można wygodnie przynieść do pracy lub szkoły, wcześniej przyrządzone kanapki.
Produkty mleczne narażone są na szybką utratę świeżości. Wlanie koktajlu lub mleka do pojemnika próżniowego i przechowywanie ich w odcięciu od powietrza zapobiega rozwojowi bakterii tlenowych.
Korek Dafi vacuum pozwala na szczelne zamknięcie butelek win, soków, syropów. Wino zamknięte w ten sposób nie musi być wypite do dna, a otworzone ponownie, wciąż zachwyca swoim smakiem i doskonałym bukietem.
FUNKCJONALNOŚĆ I NOWOCZESNOŚĆ
Do poprawnego działania pojemników Dafi vacuum niezbędna jest specjalna pompka, pozwalająca „wyciągnąć” powietrze z wnętrza pojemnika, blokując jednocześnie jego dostęp z zewnątrz. Pojemniki dostępne są w dwóch kolorach: białym i seledynowym.
Nowoczesny kształt sprawia, że pozostawione na wierzchu bardzo łatwo wkomponowują się w wystrój każdej kuchni. Zróżnicowana pojemność umożliwia odpowiedni dobór w zależności od indywidualnych potrzeb użytkownika.
Dostępne są pojemniki:
Pojemniki można bezpiecznie myć w zmywarce, stosować w kuchence mikrofalowej oraz przetrzymywać w lodówce i zamrażarce. Wykonane są z przezroczystego tworzywa, odpornego na zadrapania.
KUP JUŻ DZIŚ: http://sklep.dafi.pl/produkty/pojemniki-pro.html